... unser neuestes Lied ist erschienen "Tristesse"

Im Umfeld im Wochentakt Veränderungen und der Versuch einer Pandemie Einhalt zu gebieten.
Der Ton zwischen uns wird rauher, die Tage werden dunkler und Abschied prägt unsere Wirklichkeit. Zum Trost habe ich mir vielleciht selbst ein Lied geschrieben und wünsche mir von ganzem Herzen, dass es auch ein wenig Trost spenden möge, da wo Worte es nicht vermögen.
AVENIR. Die Zukunft ist Musik

Welkom

Het concert "Open de Toekomst" van het Ensemble AVENIR.

 

is een concert "vol muzikale verrassingen op het hoogste niveau". (Aachener Nachrichten)

De vier musici van het Ensemble AVENIR rond frontvrouw von Schlichting weten hoe ze melodieën die je kent maar niet dacht te kennen, moeten interpreteren, herontdekken en beheersen. Instrumentatie: piano, viool, bas, gitaar en zang.

 

Als grensgangers van de Euregio-Maas-Rijn zijn de artistieke en taalkundige invloeden van het Ensemble AVENIR velerlei: Frans, Engels, Italiaans, Roemeens, Grieks maar ook Jiddisch zijn te horen.

Hun missie is om muziek te gebruiken om een verrassend maar intens gedeeld moment te creëren. Hun muzikale wortels liggen diep in de klassieke traditie, maar toch beweegt het jonge ensemble zich stilistisch zelfverzekerd door de muzikale genres heen - van renaissance tot klassiek, van chanson tot pop - dit is sub-houding met een hoofdletter H. 

In november 2019 verscheen de eerste cd van het ensemble, "Above the Clouds- Sempre Libera". Het releaseconcert vond toepasselijk plaats in de KUKUK op de grens tussen Duitsland en België en markeert het begin van de tournee, want ondanks Corona is het motto "Open the future".


Imke v. Schlichting, sopraan 

Ferdinand Ries, viool 

Carmen Stefanescu, piano 

Ralf Spengler, moderatie, gitaar 

Ludwig Kuckartz, video, bas e.a.

Ensemble AVENIR.